Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Въпрос: Otkriha mi hernia kakva operaciq bezkravna ili po otvoren metod

Отговор: Преди 6 месеца ми откриха херния-Как се преценя вида на операцията –отворена или безкръвна да ми бъде направена .
В МЕДЛАЙН КЛИНИК индивидуално се преценява Вашето състояние и най-добрия за Вас метод за възстановяване. При нужда от допълнително укрепване на коремната стена се поставя съвременно „платно” което може да бъде от полипропилен или от горетекс- т.н. „tension-free” метод. Лапароскопска херниопластика (т.н. безкръвна операция):
При лапароскопската херниопластика, познат в обществото термин като „безкръвна операция”, се правят няколко, най-често 3, отвора в коремната стена с размери около 1,5-2,0 см. След това в зависимост от използвания метод се премахва хернията, като това може да стане по два начина – с или без да се навлиза в коремната кухина. При безкръвните операции за херния винаги се поставя платно с по-големи размери, обикновено 15/15 см.
Положителни страни:на конвенционалната херниопластика.
Местната упоика е по-малко натоварващо за организма, може да се прилага на пациенти дори със придружаващи заболявания, противопоказани за обща упойка . Продължителност на операцията –е средно 40-45 минути. Необходимост от платно – е по индивидуална преценка, в зависимост от конкретния случай.Този вид операциие с нисък процент на усложнения - 0.01-1%.Вероятност за поява на повторна херния –е 0.1-5%. Възстановяване на обичаен начин на живот – средно 1 ден по-късно от лапароскопската операция.
При Лапароскопска херниопластика възстановяване на обичаен начин на живот е– средно 1до3 дни по-рано от отворения тип операцияи.
. Упойка: винаги обща, не може да се прилага на всички пациенти. Продължителност на операцията – средно 60-90 минути. за изпълнението и се изисква значителен опит. Необходимое поставянето на платно. Вероятност за поява на повторна херния - 2-15%
Искренно ваш Екипа на МЕДЛАЙН КЛИНИК

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР