Nachrichten

Минка Сърнешка и социалисти дариха кръв и плазма

Минка Сърнешка и социалисти дариха кръв и плазма

 Минка Сърнешка, председател на Обединението на жените социалистки (2005 – 2020) в Пловдив и общински съветник (2011-2015) дари реконвалесцентна плазма COVID – 19. Заедно с Николай Димитров, председател на Младежкото обединение на БСП в община Родопи, дадоха старт на кампанията "Дари кръв - спаси живот".

„Преболедувах тежко COVID-инфекцията. Възстанових се, благодарение на грижите на лекарите и медицинските сестри от болниците МБАЛ „Медлайн“ и МБАЛ „Централ Хоспитал“, на които съм безкрайно признателна“, каза Сърнешка, която се кандидатира за народен представител. Докато лежи в стационара преди няколко месеца, осъзнава колко ценна е плазмата за боледуващите от коронавирус, вижда как им помага да оздравеят и да се върнат при близките си и обещава при първа възможност и тя да стане донор.

„Дарявам кръв редовно - повече от 10 пъти съм се включвала в различни дарителски акции. Това е толкова хуманен акт и апелирам всеки, който има възможност и се чувства здрав, да прояви съпричастност, за да спасим поне един човешки живот! Микробусът, в който може да се дари кръв, се намира пред община Пловдив. Който желае, нека се включи!“, заяви Сърнешка.

Partnern
Alchemist Residence Philippopolis Plastische Chirurgie - Dr. Engel Enchev Stiftung Lebensqualität im FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Internetseite von BLGR