Новини

Джузепе ди Франческо и д-р Ангел Енчев раздадоха топъл обяд пред болница Медлайн

Джузепе ди Франческо и д-р Ангел Енчев раздадоха топъл обяд пред болница Медлайн

Какво хубаво момче ни храни днес! Да си жив и здрав, за нас е чест! С тези възторжени думи посрещнаха почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе ди Франческо хората, дошли да получат храна в кампания "Топъл обяд" пред болница "Медлайн" в Пловдив.

За мен е чест да бъда с вас, благодарете на д-р Невен Енчев по чиято инициатива от 3 години се реализира благородната кауза, отговори гостът. Той раздаде готвения грах заедно с д-р Ангел Енчев, с чието спомоществователство се провежда кампанията.

"Подкрепям хуманитарната акция "Топъл обяд“, защото има постоянен характер и виждам, че грижата за тези изпаднали в трудна житейска ситуацията хора излиза от сърцата на двамата братя близнаци Енчеви. Много се надявам тази инициатива стане пример и съпричастността на двамата лекари към нуждаещите се да бъде подкрепена от други българи с възможности", заяви Ди Франческо.

Докато той и известният пластичен хирург сипваха храната, чакащите проведоха импровизиран курс по италиански и научиха как е "благодаря“, "моля“ и "заповядайте“. Почетният консул отговаряше на всички въпроси с усмивка.

Той сподели, че като почетен консул на Италия е организирал дарителски акции в помощ на болни деца. Те бяха много по-щастливи от оказаното внимание, отколкото от подаръците, които им занесохме, очите им блестяха, отбеляза гостът. В родната му Сицилия грижата за болни и бедни хора е поета основно от църквата.

Пловдивската кампания "Топъл обяд" помага на хора в затруднено материално положение от 2014 г., без да се иска от тях да представят документи за социалния си статус. Заради благородния си характер тя е подкрепена от много известни личности у нас и в чужбина, сред които футболната легенда Христо Бонев, олимпийските шампиони Николай Бухалов (кану) и Армен Назарян (борба), от световния шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, от пловдивския областен управител Здравко Димитров, от зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов, общинските съветници Пепа Деведжиева и Божидар Здравков. В хуманитарната акция на ордена се включиха още световно признатият наш цигулар Мичо Димитров, отец Боян Саръев, председател на Движението за християнство и прогрес "Свети Йоан Предтеча“, и бившият кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков. На 10-и март в инициативата се включи и майсторът на спорта по лека атлетика Минка Сърнешка. Джузепе ди Франческо е вторият почетен консул, който се включва в "Топъл обяд“, през януари гост беше д-р Марияна Чолакова, почетен консул на Германия в Пловдив.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР