Новини

Почетният консул на Армения Ехиязар Узунян в кампания Топъл обяд

Почетният консул на Армения Ехиязар Узунян в кампания Топъл обяд

Днес почетният консул на Република Армения в Пловдив Ехиязар Узунян ще подкрепи кампания Топъл обяд. В 11,30 ч. пред болница Медлайн в Пловдив той ще раздава храна заедно с д-р Невен Енчев.

"Приех поканата веднага, тъй като инициативата в подкрепа на хората в затруднено материално положение е хуманна и благородна. Освен това се провежда от 3 години, гарантира на изпаднали в нужда сигурност и най-важното със своята загриженост инициаторите стоплят душите и сърцата на тези хора“, заяви той.

Г-н Узунян е третият почетен консул, който показва съпричастност към "Топъл обяд“. От началото на 2017 г. храна раздаваха д-р Марияна Чолакова, почетен консул на Германия и Джузепе ди Франческо, почетен консул на Италия. Те изразиха надежда, че примерът на пловдивския предприемач ще намери последователи в цялата страна, за да се помага на повече социално слаби у нас.

Кампанията се провежда по идея на президента на ордена д-р Невен Енчев. Тя се организира като продължение на акция "Топло сърце“, която осигури помощи на пострадалите от наводнението в Мизия през 2014 г.

Пловдивският предприемач д-р Енчев от дълго време поддържа приятелски отношения с арменската общност – от години прави дарения на арменското училище и на детската градина, по негово предложение подпомогнаха Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк“ в Пловдив, а в началото на 2017 г. нейният духовен водач отец Храч Мурадян участва в кампания "Топъл обяд“.

Господ здраве да дава за тая добрина - и днес ни нахранихте, благодаряха хората от опашката, които днес получиха топла пилешка супа. Кампания "Топъл обяд“ се провежда по идея на д-р Невен Енчев от 3 години и стартира като продължение на акция "Топло сърце“, която осигури помощи на пострадалите от наводнението в Мизия през есента на 2014 г.

Заради своя високо хуманен характер инициативата привлича много известни личности у нас и в чужбина, а г-н Узунян е третият почетен консул, който показа съпричастност към нея. От началото на 2017 г. храна раздаваха още и почетните консули на Германия и Италия - д-р Марияна Чолакова и Джузепе ди Франческо.


Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР