Новини

HIPEC центърът за лечение на рак във верига болници Медлайн-Централ Хоспитал привлича все повече пациенти от чужбина

HIPEC центърът за лечение на рак във верига болници Медлайн-Централ Хоспитал привлича все повече пациенти от чужбина

Нашият HIPEC център за лечение на рак привлича все повече пациенти от чужбина, пациенти със злокачествени тумори, диагностицирани в червата, яйчниците, апендикса, стомаха, както и на мезотелиома и псевдомиксома, дълго време считани в медицината за нелечими.


Пациентки с карцином на яйчниците най-често провеждат терапия в лечебното заведение.

HIPEC центърът във верига болници Медлайн - Централ Хоспитал в Пловдив за около година стана най-търсеното звено на лечебното заведение. Пациенти с онкологични заболявания от страната и чужбина, предимно от Балканския полуостров, се обръщат за помощ към водещите гинеколози д-р Георги Крумов, началник на отделението, и д-р Борислав Иванов за консултация. Част от екипа на центъра са и утвърдени хирурзи и реаниматори.

"При нас ги привличат атрактивните цени на медицинските услуги в HIPEC центъра - ако в Турция за терапията се заплащат 15 000-20 000 евро, а в Италия - 100 000 евро, то при нас са им нужни само 5000 евро", посочи д-р Иванов.

"Пациентите обаче напомнят, че когато човек страда от тежка диагноза, е абсурдно да се ръководи от единствено от цената. За нас са важни и специалистите, те определят избора ни, обясняват те. Екипът на центъра е от утвърдени гинеколози в България, условията в болницата са перфектни, не е без значение и отношението на персонала - медицинските сестри и санитарите са внимателни и грижовни", каза пациентка на 32 г. от Битоля, Македония.

Преди да дойде в Пловдив, за да потърси спасение от карцином на яйчника, тя дълго време правила консултации и проучвания, чак тогава решила да се довери на HIPEC центъра в Медлайн - Централ Хоспитал. Операцията минала чудесно, на 10-я ден след интервенцията е изписана. Чувства се отлично и вече е взела решение да се върне тук, за да проведе и своя химиотерапевтичен курс. Тя не е единствената, която напълно се е доверила на екипа и на лечебното заведение в Пловдив.

"Пациенти с карциноми и множество метастази в коремната кухина имат изключителния шанс за лечение, защото лечебно заведение закупи уникален апарат за лечение на болни в терминален стадий", заяви д-р Крумов.

Хипертермична интерперитонеална химиотерапия (HIPEC) е алтернативен оперативен метод, който е подходящ за лечение на злокачествени тумори, диагностицирани в червата, яйчниците, апендикса, стомаха, както и на мезотелиома и псевдомиксома, които дълго време медицината считаше за нелечими, тъй като не се поддават на хирургическо лечение и не реагират задоволително на химиотерапия.

Прави се голяма операция за изчистване на туморите и техните метастази от перитонеума и в коремната кухина. Тя се извършва от мултидисциплинарен екип, в който освен гинеколог участват хирург и реаниматор. Тази процедура е известна под името ЦИТОРЕДУКТИВНА ОПЕРАЦИЯ.
След интервенцията се поставя химиотерапевтикът при температура 42-43 градуса, който се раздвижва от апаратурата и "промива" перитонеалната кухина с медикаменти, които унищожават останалите свободни ракови клетки, незабележими с просто око. По този начин не им се позволява те самите да образуват след време нови тумори, водещи до повторна поява на болестта.
Процедурата продължава 12 часа, понякога дори и повече. Всички пациенти, провели лечение с HIPEC апарата във верига болници Медлайн - Централ Хоспитал са изключително доволни. След лечение с HIPEC преживяемостта от 5 години от 36 процента се покачва 2 пъти.Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР