Новини

Не дарявайте пари за операции на деца в ортопедията, лекуваме ги безплатно!

Не дарявайте пари за операции на деца в ортопедията, лекуваме ги безплатно!

Ръководството на МБАЛ Медлайн:
Не дарявайте пари за операции на деца в ортопедията,
лекуваме ги безплатно!

Емисари обикалят Пловдив в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово и събират средства за операции на деца в Ортопедията и травматологията на МБАЛ Медлайн. Две дами поискали пари дори от началника на Отделението д-р Янаки Янакиев, на когото се натъкнали в кафене.

Известният в цялата страна лекар, който извършва високоспециализираните интервенции от години и е спасил стотици деца, останал изумен: "Вие за мен ли събирате пари? В нашата болница лечението е напълно безплатно. Не само че не са необходими никакви средства, но на голяма част от пациентите лечебното заведение дарява импланти и консумативи, когато е необходимо да се поставят!" Въпреки неговите обяснения обаче, едната жена продължила да настоява той да направи жест и да даде някаква сума, макар и малка.

Преди 2 години д-р Янакиев бе отличен в кампанията "Достойните българи", организирана по инициатива на в. "24 часа", защото непрекъснато подпомага с лични средства за ортези и за пътни разходи свои пациенти с материални затруднения, за да ги вдигне на крака. Той дори ги кара да подписват декларации, че няма да му връщат тези пари, за да е сигурен, че ще довършат лечението си.

Този случай не е единственият. Други граждани сигнализираха, че неизвестни благодетели са ги притеснявали по домовете, за да им искат пари за лечение на деца в Ортопедията на Медлайн, заявиха от ръководството. Във връзка със зачестилите случаи заявяваме, че събирането на средства за операции е нередно и незаконно и молим хората да не се поддават на натиска, за да не стимулират лъжата и кражбата, коментира управителят доц. д-р Невен Енчев.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР