Новини

Зачестиха домашните прегледи на пациенти с COVID-19

Зачестиха домашните прегледи на пациенти с COVID-19

Пациенти с COVID-19 все по-често търсят консултации с лекар в дома си, съобщиха от „Голденбург Медикал Сървис“, която осигурява медицинско обслужване и транспорт на пациентите по 24 часа в денонощието.

„Най-много са случаите на заразени с SARS-CoV-2 с придружаващи заболявания, посочи д-р Анна Карафиолска от болница „Медлайн“. - Освен по един човек, започнахме да лекуваме и цели семейства.“

Според нея основните симптоми са силна отпадналост, водеща при част от пациентите до обърканост, температура, която често е висока, и кашлица. За разлика от предходните вълни някои болни имат и повръщане. Характерни симптоми при страдащите от исхемична болест на сърцето са повишеното кръвно налягане, зачестиха и инфарктите. Прави впечатление, че при хора със затлъстяване ковид протича по-рисково, каза д-р Карафилоска.

При домашните посещения медиците извършват бърз антигенен тест, преглед, при който се измерва кръвното налягане, прави се електрокардиограма и се взема кръв за изследване. „Ако се налага, транспортираме пациентите до болницата за скенер на бял дроб за скрито протичаща пневмония. Лечението на някои болни в по-тежко състояние изисква включване на системи. Когато се назначи такава терапия, наш екип също може да обслужва болните в домовете им“, посочи д-р Карафилоска.

Тя заяви, че на този етап по-голяма част от заболелите се лекуват вкъщи, но всеки случай се наблюдава стриктно и при влошаване медиците са в готовност да ги настанят в специализирано лечебно заведение. Има хора, които не искат да бъдат настанени в болница, но с помощта на близките преодоляваме този проблем.

За всякакви въпроси и проблеми можете да се свържете с „Голденбург Медикал Сървис“ на тел:032/9112 и на https://9112.bg/. Нашите екипи са на ваше разположение по всяко време.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР