Нашите Лекари

Д-р Евагелос Перакис

Д-р Евагелос Перакис

Хирургът д-р Евагелос Перакис е роден в гр. Хания на о-в Крит. Завършил е Медицина в Атинския Университет, където е защитил и своята докторска титла.

Има специалност Обща Хирургия, която е придобил в различни големи хирургични центрове в Германия.

След специализацията си, заема щатно място в Болницата за Академично Обучение към Университета на Duesseldorf Германия за шест години, където преподава Обща Хирургия на студенти в 12-ия семестър.

Д-р Евагелос ПеракисСлед завръщането си в Гърция, в продължение на 25 години заема позиция на началник на Хирургично Отделение в Многопрофилна болница на Западна Атика – "Св. Варвара" и Многопрофилна болница на Никеа – "Св. Пантелеймон". Също така през този период и в продължение на 6 години е председател на Научния Комитет и за 4 години е началник на Медицинската Дейност.

Обект на научен интерес от негова страна е онкологичната хирургия на стомаха, черния дроб, жлъчните пътища и панкреаса. Извършил е множество тотални гастректомии, хепатектомии и панкреатектомии (операция по Whipple).

Той е от първите хирурзи в Гърция, които се интересуват и упражняват лапароскопската хирургия. От 1992 г. е извършил повече от 7500 лапароскопски операции. В тях се включват около 6300 лапароскопски холецистектомии и многобройни апендектомии, лапароскопски пластики при ингвинални и следоперативни хернии, диафрагмални хернии, както и множество операции на тънкото и дебелото черво.

Д-р Евагелос ПеракисИзвършил е първата лапароскопска ниска предна резекция при рак на правото черво през 1993г. Същата година е извършил и първата в Атина лапароскопска резекция на дебело черво с вътреперитонеална анастомоза. От тогава, лапароскопските интервенции на дебелото черво представляват част от неговата всекидневна хирургична дейност.

Съвместно с немския университет Erangen - Nuremberg е внесъл е Гърция техниката Complete Mesocolic Excision (CME) при отворената хирургична техника в лечението на рака на дебелото черво чрез внедряването на общ протокол на поведение и лечение и взаимен обмен на медицински персонал.

Специалният му интерес в областта на изучаването и хирургичното лечение на херниите е довел до реализацията на лично негова техника за лечение на ингвинални и пъпни хернии без напрежение. В продължение на 8 години е бил част от ръководството на Европейската Асоциация за Лечение на Херниите (Member of the Board of European Hernia Society). Бил е един от учредителите на Гръцката Асоциация за Лечение на Херниите, на която е бил и председател.

Д-р Евагелос ПеракисДнес, д-р Перакис работи в частния сектор на здравеопазването и си сътрудничи със сдружението на "Медицински Център - Атина"

В досегашната си медицинска кариера е представил важна научна дейност. Той е член на редакцията на медицински списания Editorial Board и Reviewer. Има публикации в множество други гръцки и чужди медицински издания, като Hernia и Medical Sience Monitor.

Д-р Еваггелос Перракис членува в 12 научни асоциации в Гърция и международни медицински издания.

Има множество анонси в медицински конференции и симпозиуми и 256 научни трудове.

Автор е на общо седем раздела в различни медицински учебници.

Владее Гръцки, Немски и Английски език.

Д-р Евагелос Перакис - хирург
Докторант на Атинския Университет
тел: 0030 6932 231332 / 0030 210 531 22 51
eperrakis@hotmail.com
www.perrakissurgery.gr

Хирург

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР