Отделения

Пластична, естетична и реконструктивна хирургия - МБАЛ Медлайн

Реконструкции

Реконструктивната хирургия на ухо, устни, клепачи, нос, е наложителна, най-често в случаите на рак на кожата, последвани от травми, вродени аномалии, а също и като корекции на предишна неуспешна пластична операция.

Ракът на гърдата и свързаната с него мастектомия са основни причини за реконструктивна хирургия в тази област. Не малка част от операциите са за корекции на вродени аномалии (напр. разлика в размера на двете гърди) или след неуспешна предишна операция.

Трябва да споменем и кардиохирургията, при която може да се стигне до инфектиране и некроза на гръдната кост. Нейното възстановяване също е в обсега на дейност на пластичния хирург.

За решението на споменатите проблеми могат да се използват всички хирургични техники: техниката на свободна присадка с автономно кръвоснабдяване, трансплантация на хрущял,поставяне на силиконови импланти и т.н. Постоперативният период обикновено протича гладко и безболково. Операциите са сравнително леки за пациента, в някои случаи е достатъчна само локална анестезия. Не изискват продължителна хоспитализация.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР