Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Въпрос: Кое и кога не бива да се оперира?

Отговор: Какво е необходимо "пациентите" да имат предвид, преди да се решат, да се подложат на оперативна намеса - 
Да се обръщат винаги към пластичен хирург(Информация предоставят лекарските съюзи)

  • Да се интересува от познатите вече естетически операции (напр. коремопластика, увеличаване на гърдата, пластика на клепача, корекция на седалището и др.), и да бъдат предпазливи към странно - обозначени операции, като - пластика на бузите, устнопластика, златни конци и т. н.
  • Да се информират какво точно може да се коригира при операцията, и в замяна на това, какво ще загуби. Дали изобщо, ще загуби нещо? И дали загубата, ще е по-голяма от ползата при конкретната операция?
  • Да се информира, какъв ще, е следоперативният период, при положение, че настъпи най-тежкото възможно усложнение. Колко трудно и колко лесно, се лекува даденото усложнение.
  • Пациентът искрено да се психоанализира. Дали причината за извършване на операцията е тяхно лично желание, или биха искали да зарадват свой близък човек. Дали проблемът им е обективен, или го преувеличават. Добре е, да се абстрахират от мнението на околните. Нека да посетят хирурга, който в крайна сметка са избрали, и нека заедно се опитат да отговорят на въпроса, доколко проблемът е обективен, и каква е възможността за неговото разрешаване.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР