Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Въпрос: Na 34 godini sam a sa mi otpusnati klepachite i izglegdam izmorena kakvo da napravja

Отговор: Това е мястото, което много хора желаят да подобрят. Мъже и жени решават все по-често да се подложат на операция за да премахнат торбичките под очите и да придобият пак младежки и свеж вид,блефаропластиката е техника на пластичната хирургия, която има за цел да подобри различни видове неестетични увисвания на клепачите .
Чрез блефаропластика се коригира отпускането на клепачите, което се характеризира със загуба на еластичност и отпускане,кожна релаксация, която се отнася до хипертрофия на горния клепач, изпъкване на орбиталната мазнина, хипертрофия на мускула предизвикващ свиването на клепачите.
Блефаропластиката се препоръчва главно за тези, които имат наследствено предразположение към промени на конхиалната диафрагма с изпъкване на мастните натрупвания около очите и се отнася за млади лица на средна възраст около 30 години. Също така се препоръчва за всички, които имат естетични проблеми поради възрастта.Наред с ринопластиката, това е най-честата естетическа интервенция и сигурно процентът на жените е явно по-голям от този на мъжете. Въпреки това през последните години доста мъже се насочват към пластичния хирург, за да разкрасят лицето си и по-специално – клепачите.
Интервенцията се извършва с местна или пълна упойка в зависимост от предпочитанието на пациента и след съгласието на лекаря. След вземането на предпазни мерки срещу възпаление на роговицата и конюнктивата, се извършва скициране на мястото на разрезите и пространството за премахване.
ТЕМПОРАЛНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ?
Това е интервенция, която възстановява увисването на веждите и на горния клепач посредством разрези с размер от един сантиметър в окосмената част на главата със специални хирургически инструменти, например ендоскоп и специални монитори. Също така може да се комбинира с перфузия на мазнината, която се отстранява при големите бръчки на лицето, като например при назобукални бразди и при подсилване контура на устните. Предимството е, че се използва материал от самия пациент.
Блефаропластиката може да подобри отпускането на кожата на клепачите, но не и да заличи тънките бръчки, тези, които наричаме “пачи крак.” Необходимото за възстановяване време е около 7дни. На третия ден се отстраняват хирургичните конци, но кръвонасяданията и отока в областта на очите ще изчезнат по-късно. Винаги преди това трябва да се разговаря с лекаря, за да бъде уведомен пациентът както за процеса на оздравяването, така и за очаквания ефект.
Цената на блефаропластиката е 1000 евро.
Искрено Ваш Д-р Енчев

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР