Новини

И почетният консул на Чехия в Пловдив Иван Соколов в инициативата Топъл обяд

И почетният консул на Чехия в Пловдив Иван Соколов в инициативата Топъл обяд

Почетният консул на Република Чехия в Пловдив доц. Иван Соколов подкрепи кампанията „Топъл обяд“ навръх Малка Богородица.
Божията майка да ви закриля, да ви даде здраве и да сбъдне мечтите ви, пожелаваха хората на госта и на председателя на хуманитарната организация д-р Невен Енчев, по чиято инициатива повече от 3 години се провежда благотворителната акция пред болница „Медлайн“ в Пловдив.

„С удоволствие приех поканата да участвам в кампанията, която е носител на християнските добродетели, защото е благородна, изпълнена с милосърдие, грижа и топлота към хората, изпаднали в затруднено положение, заяви Соколов. – Много често се спекулира, че с направеното добро не бива да се парадира. Напротив в моменти като настоящия, когато навсякъде сме обградени от лоши новини, за доброто трябва да се говори много, за да се превърне в пример за поведение. Добрините трябва да се отбелязват, защото те пораждат надежда и упование.“
Почетният консул изтъкна, че като преподавател непрекъснато общува с млади хора, а те имат нужда от положителни примери. За тях е важно да разберат, че като направиш добро, то непременно се връща към теб под някаква форма.
Солидно присъствие на чешки фирми се очаква по време на 73-я Международен технически панаир, който ще се проведе от 25 до 30 септември в Пловдив. Повече от 50 фирми и сдружения ще представят своите производствени технологии и изделия, каза Соколов.
Интересът на бизнеса се засили значително, след като бе създадено Почетното консулство в Пловдив. Голяма част от предприемачите вече смятат, че е назрял моментът с помощта на почетния консул да бъде организирана Българо-Чешка търговска камара. Соколов увери, че се работи по идеята, тъй като по този начин ще се помогне значително на голям брой фирми, каквато е една от целите на представителството.
Той припомни, че за първи път студенти от цялата страна имат възможност да практикуват в дипломатическо представителство. Инициативата е на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ), а обучението се провежда в Почетното консулство на Република Чехия в Пловдив.
Преди Иван Соколов към кампанията своята съпричастност показаха почетните консули на Германия д-р Марияна Чолакова, на Италия Джузепе Ди Франческо и на Армения Ехиязар Узунян.
Д-р Енчев за пореден път увери хората от опашката пред болницата, че кампанията няма краен срок и че изпадналите в трудно положение винаги ще могат да разчитат на подкрепа.


Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР