Новини

Две седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Две седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно от висококвалифицирани специалисти на верига болници „Медлайн - Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

Кампанията се организира по повод големия християнски празник Димитровден и във връзка с настъпващата зима, както и зачестилите вече случаи на заболявания, заради вирусни инфекции.
От 26 октомври до 2 ноември линейка, оборудвана с най-съвременна апаратура, ще посети селата Брестник (26 октомври), Ягодово (27 октомври), Крумово (30 октомври), Устина (31 октомври), Цалапица (1 ноември), Кадиево (2 ноември), Оризари (3 ноември), Храбрино (6 ноември), Брестовица (7 ноември) и Браниполе (8 ноември). Прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения.
Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират със специалисти по вътрешни болести, с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват измерване на кръвно налягане, кръвна захар, електрокардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Започнахме тази инициатива пред 4 години по предложение на д-р Невен Енчев, като с нея целим да помогнем на жителите на общината, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда, заяви кметът на „Родопи“ Пламен Спасов. Чрез консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист.
Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР